شهرستانهای مطرح در تولید لپه
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت: لپه یا همان نخود رنگی دیم با کشت در 17 هزار هکتار در استان، تولیدی برابر با 11 هزار و 684 تن دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سعید سلیمانی صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: نخود سفید و رنگی در اراضی دیم و آبی استان تولید میشود.
وی با اشاره به شهرستانهای برتر در تولید لپه در استان تصریح کرد: هشترود با اختصاص چهار هزار و 250 هکتار رتبه اول تولید لپه را در آذربایجانشرقی دارد و شهرستانهای چاراویماق، مراغه و میانه نیز به ترتیب با دو هزار و 700، دو هزار و 700 و هزار و 700 هکتار در تولید لپه مطرح هستند.
سلیمانی با بیان اینکه تولید سالانه 65 تن نخود آبی رنگی نیز گوشهای دیگر از توانمندیهای زارعان استان است افزود: سالانه بیش از 500 هزار تن لپه در شهرستان آذرشهر تولید میشود که بزرگترین بازار تولید و فرآوری این نوع حبوبات را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه نخود تنها مواد اولیه لپه است که از سایر مناطق کشور به آذرشهر وارد و پس از انجام کارهای اولیه به روشهای صنعتی و سنتی به لپه تبدیل میشود، افزود: سالانه حدود 250هزار تن نخود برای لپه سازی از مناطق مختلف آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام و خراسان به کارگاههای لپهسازی آذرشهر وارد میشود.
وی همچنین با اشاره به گستره صنعت لپهسازی آذرشهر خاطرنشان کرد: سالانه حدود 200 هزار تن نخود نیز از کشورهای استرالیا، اتیوپی، تانزانیا و پاکستان وارد و در کارخانجات لپه سازی آذرشهر به لپه تبدیل میشود.
منبع :
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13911129000293